Tänkte dela med mig på ett recept på smulpaj. Detta är glutenfritt och gjort på kokos.Kan tycka det blir så mastigt med havregryn och då känns kokos lättare. För man vill ju kunna äta en stor bit!Du behöver:2 msk maizena/majs stärkelse 1 msk socker100 g margarin1 dl socker (till degen)1 dl glutenfri mjölblandning2 dl kokosRabarber ev. kanel, kardemumma, ingefära för smaksättningBörja med att sätta på ugnen på 200 grader. Sätt därefter på en bra låt, det blir roligare då. Skala rabarbern. Så du får en konstinstallation av rabarber i vasken. Hacka därefter rabarbern i lagom stora bitar. Behåll det som det är eller tillsätt andra bär. Här tog jag hallon. Jordgubbar är annars favoriten!Strö nu över matskeden socker över de syrliga bitarna, därefter maizenan för att binda vätskan från bären.Blanda därefter margarin, socker, mjölmix och kokos till en smulig röra. Du behöver inte fördela margarinet i alla torra ingredienser så noga. Det gör inte jag för nu börjar man ju bli riktigt sugen! Strö över eventuellt mjöl/kokos du inte fick in i margarinet. In i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllenbrun. Sådär ungefär. SLURP!
Jag heter Elisabeth, är 25 år, bor på landet tillsammans med min sambo och vår katt Juni.
Just nu studerar jag till mitt drömyrke florist!
Välkommen att följa med resa.
Smell you later!