Måndag

When life gives me lemons I'll make chocolate milk and leave the bitches wondering how the hell I did it!

Ute-fixar-dagen!

Då jag var så väldigt oeffektiv igår bestämde jag mig för att vara desto mer effektiv idag. Orsaken till att jag var så oeffektiv igår beror på att jag var ute och dansade (på krogen ja) i fredags och hade JÄTTE kul. Och har man jättekul kvällen innan så har man ju inte alltid jättekul dagen efter om jag säger så..

Men idag så har jag målat på ett nytt lager färg på våra pallkragar, Patrik har oljat in trallen också har vi hängt första tvättarna utomhus! Så härligt väder. Hade solskyddsfaktor på mig men känner ändå att det hettar på armarna nu.


Förebild!


Färgskrapan i högsta hugg!


Efterbild!


Belöningen blev grillat till middag!


Är inte detta vår så säg!

Imorgon ska jag jobba mitt första pass på nästan en månad. Avslutade praktiken fredags och jag har haft så himla roligt! Visst har det funnits en dag eller två när jag känt att allt jag gjort blivit dåligt men då är det bara att tagga och återkomma med ny energi! För energi av floristyrket är verkligen något jag får! Det är så himla roligt och jag har hittat rätt! Åh! Känner mig lycklig bland blommor och blad!
Så därför känns det vemodigt att återgå till jobb imorgon, för jag har verkligen ett roligt jobb men.. Ja ni fattar. Jag kommer sakna praktiken, men det kommer kännas skönt att veta vad man ska göra och slippa fråga när man blir osäker.
Så nu ska jag klippa av mina långa rosa naglar och ta bort naggellacket!

Men det åker på igen på tisdag för då är jag ledig! Imorrn ska jag krama mina tanter och tokas med mina gubbar, pepp på det ändå!


Tog den mest nödvändiga bilden i fredags(???) så den får avsluta detta inlägg!

Glad Påsk!

Påsken spenderas hemma i år. Patrik åkte till fjälls i två dar och kom hem igår lagom till påskmiddagen hos hans pappas familj. Fredag till lördag sov jag hos mamma och pappa, de påpekade flera gånger med att 'om du vill så får du sova här'. Så det gjorde jag, man känner sig ju lite tvungen ibland. Ätit för en vecka framöver har jag såklart gjort. Igår badade vi vildmarksbad också, skönt!


Fick lite påskgodis från L8 på B&T!
Var fullt upp hela dagen i torsdags på praktiken. Det strålade i fel arm som tur var, nä men sjukt stressigt men ändå kul!


Så då känns det extra skönt och behövligt med en liten minisemster! Minns inte sist jag var ledig såhär länge, 4 hela dar!


Levererat tulpanbukett till mor och far!


Här hemma blommar påskriset!


Efterrätten som vi fick igår bestod av vattenmelon och bär! Jättegod!


Deras (Nilla & Sörens) tokiga katt la sig i påskägget och sov hihi!


Så idag tar vi det mest lugnt och plockar in pärlhyacint, narcissus och krokus!

Hoppas ni har och får en fin påsk!

Mitt liv är fullt av blommor!


Romantisk de lux bukett med lyxtulpaner, ranunklar och hyacinter!


Min allra första bukett i rede!


I måndags fick vi hem hyacinter på snitt till påsk!Kompakt rundbunden bukett.


Kompakt rundbunden bukett med chokladstrut.


Plantering i mjölkkanna utanför butiken.

En bråkdel av buketter m.m. jag gjort hittills på praktiken, som jag hunnit & kommit ihåg att fota..

April du vackra månad
I rabatten blommar påskliljor och i dikena växer tussilago. Våren är underbar!

Fick ett väldigt tråkigt besked igår och idag fanns både dödsannons och text med bild i tidningen. Min fina roliga och underbara handledare jag hade på hemtjänsten när jag läste till uska har tragiskt nog avlidit i cancer. 41 år gammal och efterlämnar man och en tvåårig dotter. Så det blev en väldigt ledsam morgon här. Livet är orättvist. Gör det du vill. Fuck cancer säger jag bara!!

Fredag.

Sista praktikdagen för denna vecka, känns skönt med ledig helg. Varit fullt upp hela veckan!
Bytt ut de utblommade tulpanerna mot nya knoppiga på bordet.
Hann med en långlunch på stan idag med en fin vän. Det är en klar fördel med att befinna sig på stan varje dag i veckan. Dock hinner jag aldrig gå på stan! Men efter praktiken gick jag in på Åhléns och köpte det rosa nagellacket jag pillat på på lunchen.


Tulpaner i blandade färger känns påskigt tycker jag, helst med vita dunvippor i.


Cafe latte på maten!


Utanför butiken där jag har min praktik!


Tulpanbuketter jag gjort till försäljning!


Plantering jag gjort!


Vill haaaaa!!


Har jag nämnt att jag har världens bästa sambo? För det har jag verkligen!

MorgonpromenadDet är så härligt på mornarna nu. Det biter lagom mycket i kinderna och solen tittar fram. Detta är en fördel med att börja kl tio, om man kliver upp i tid vill säga och det har jag gjort 3/4 mornar nu!


Måste fixa nya blommor på bordet, eller vad säger ni? ;)

Första praktikdagen!

Åååååh så himla roligt det ÄR!
Har nu praktik i tre veckor på Blommor & Ting i stan. Gjort första dagen idag och nu bara VET jag att jag har gjort rätt val av yrkesutbildning.Mitt hjärta jag gjorde idag av pärlhyacinter fick pryda dörren!
Kom på idén helt själv så det var roligt att jag fick göra den. När jag stod och pysslade med den idag så tänkte jag att det är ju galet, stå och pyssla på 'jobbet'. Drömmen.
Sen har jag även snittat blommor, sopat golv, gjort tulpanbukett, packat upp varor och prismärkt dem och mycket mer.
För att citera ägaren där 'Vi har aldrig nånsin haft en elev som varit såhär peppad'. Och jag kan nog aldrig komma på nån gång när jag varit såhär peppad förr heller! Så det märks nog att jag älskar tillvaron!

Krans


Är så himla nöjd med denna krans jag och två tjejer från klassen gjorde idag. Än om det är en begravningskrans så utstrålar den sådan glädje!
Kostar ungefär 7500 kronor i butik så känns roligt att ha fått gjort en. Är inte någon vanlig krans direkt, mer en prinsess krans extra exklusiv!
Så smakar det så kostar det!
RSS 2.0