Italiensk honungslimpa
Nu ska ni få receptet på världens godaste limpa! Den är tyvärr inte glutenfri.
Den påminner om surdegsbröd, men här behöver du ingen surdeg.

För 2 bröd behöver du:
50 g jäst
8 dl kallt vatten
1 msk salt
2 msk honung
½ dl olivolja
ca 20 dl vetemjöl special (ta mindre)
Rör ut jästen i vattnet tillsätt salt, honung och oljan.
Arbeta in mjölet. Låt jäsa 1 timme.
Dela degen i två delar, forma till avlånga limpor.
Här tillsätter du även fyllningen om du vill ha det.
Jag hade oliver och fetaost i min. Jättegott!
Skär snitt uppepå med vass kniv.
Jäs i yttligare 45 minuter.
Grädda i 15 minuter i 250 grader.
Stäng av ugnen. Grädda färdig i eftervärmen i ca 15 minuter.
Ät och njut! Går bra att frysa,

Kommentarer
Trackback