Måndag

Helgen avslutades med att Patrik kom hem från Ramsele välbehållen. Vi bjöd in mina föräldrar på tacopanna till middag igår, dom tyckte det var riktigt gott så det var roligt.
Tacopanna:
Lägg ut tacochips på en plåt.
Klicka över tacofärs samt ost.
In i ugnen på 175 grader tills osten smält.
Servera med creme fraiche, tacosås och en sallad.

Så det blev tacos två dar i rad i olika former för mig men det gör inget alls!


Har även höstfixat på bron med bland annat ljung och cyklamen.


Även bakat glutenfria kanelsnurror tills öppet hus på skolan.

Nu tog jag en paus i latinplugget, men ska snart fortsätta med det. Sen idag ska jag åka och städa så jag har det gjort.

Ha en fin vecka!

Helg!

Skönt med helg faktiskt! Fick hoppa in och jobba extra igår på Blommor & Ting och det känns såå roligt att bli tillfrågad. Får tom vara ensam i butiken vissa timmar, att de vågar släppa mig lös haha! Närå, jag brukar lösa de situationer som kan uppstå. Så det känns bra att de har det förtroendet för mig, alltså måste jag sköta mig rätt bra!


En bukett jag gjorde igår!


Fick rosor för att jag jobbat så bra igen, snälla dem är! Inte van att få uppskattning för att man gör ett bra jobb. Så det tar jag åt mig med glädje!

Det känns även bättre med resfebern nu också. Kan tänka på det utan att få ont i magen så det är ju en stor framgång. Varför jag varit så nervös vet inte ens jag.. Första gången skräcken kanske!

Patrik är på lastbilsträff i Ramsele hela helgen så jag är ensam allena. Ja Juni är ju också här förstås. Så idag städade jag och bakade en kladdkaka inför kvällen, joggade och bara njöt av att vara själv.
Jag är verkligen en ensamvarg. Ibland längtar jag efter att bara vara själv. Så skönt. Kanske beror på att jag lärt mig vara själv sen jag var yngre och inte har några problem med det.
Vid middagstid kom några tjejer ur gänget hit för jag hade bjudit hem dem på middag. Har nästan blivit en tradition lastbilsträff = middag med brudarna!
Jag bjöd på räktacos och kladdkaka till efterrätt. Numera är även småttingar med på våra träffar, denna gång hade Sofia med sig Astrid. Bara roligt med små mjukisar som man kan ge till mamma när de blir för trötta hehe!





Lovisa och Astrid.







Bra kväll! Man behöver lite tjejmys ibland.
Imorgon har jag hela dagen tills middag ungefär för mig själv och då ska jag plugga latin (lövfällande buskar & träd), baka kanelbullar som klassen ska sälja på Öppet hus den 4/10 och bara vara!

Så nervös!!

Vi ska till Kreta om mindre än tre veckor och jag är redan sjukt nervös! Vaknade imorse med pirr i magen och får inte bort det. Åh. Är ju inget att oroa sig över egentligen men det är ju trots allt första gången jag åker på solsemester.
Känns inte ens bra att åka med Patrik. Han är så himla 'det ordnar sig' och så oförstående för att jag är nervös. Jag blir tokig. Självklart tänker jag på att som kan gå fel istället för hur roligt det ska bli. För just nu känns det inte som att det ska bli roligt alls.

Sa jag att jag är nervös eller?

Begravningsvecka i skolan

Denna vecka har vi haft temat begravning igen i skolan. Har verkligen sett framemot att få göra min första kistdekoration!
Vi delades in två och två. Jag hamnade med Tilda och vi två visade sig vara en riktigt bra kombination. Vi jobbade lika snabbt och tog snabba beslut. I like!

Vi blev tilldelade lime nejlikor som toppblomma. Resten fick vi välja själva av det som fanns eller hämta i naturen.

Såhär blev resultatet! Vi blev supernöjda!






Vi fick både höra att den var elegant och krispig.
Den är nu urplockad och blommorna sitter i andra dekorationer.


Dagen efter gjorde jag en liggande begravningsdekoration som ska ligga på golvet bredvid kistan. Liknande kistdekorationen i form men mindre! Temat var natur.





Testade även att göra en begravningskudde. Även den ska ligga på golvet.


Här är en vinst jag gjorde till blomsterlotteriet. Tyvärr vann inget av lottnumren jag sålde.


Här har två andra tjejer gjort en kistdekoration i rosa toner. Så fin!


Här är en annan variant med mörkt lock och röda toner. Tjusigt!


I torsdags åt vi i klassen lunch på Höga kusten hotellet. Även kallat Hornöberget.


Jag åt pulled pork mums !

Bra vecka. Har även fixat båda mina praktikplatser som jag ska ha i höst.

Believe u can and u will!

Ny vecka nya tag!
Jobbade hela helgen. Fredag på Blommor & Ting och lördag och söndag på mitt jobb jag är tjl ifrån. Gick finfint på båda ställena! Städade även på mitt tredje(!) jobb. Fick tre lönebesked denna månad, många bäckar små som man säger..
Igår var jag ledig, hälsade på mamma och pappa och tog det bara lugnt.

Imorron ska jag få göra min första kistdekoration på skolan och jag är SÅ peppad!! Har längtat efter det! Att få göra ett så stort och fint arbete. Många i klassen tyckte ändå det kändes jobbigt att arbeta på ett kistlock och så. Det är ju förståeligt men för mig så känns döden helt naturlig och nästan för 'jaha det var det ja' känsla. Man blir ganska härdad i vården om jag säger så!
Så morgondagen ser jag framemot!

Nu sitter jag och pluggar. Både latin, stryker under text till ett grupparbete och ska skriva till kompendiet. Tror vår lärare i krukväxtkunskap gått bananas, såhär mycket läxa brukar vi inte ha! Botanikprovet vill jag inte ens tänka på.
Nej åter till plugget hörrni!



Fredag!



Det är inte alla chefer som ger mig rosor för att visa sin uppskattning! Så snällt!

Mitt i veckan



Fint utanför köksfönstret i detta nu!



Imorron ska jag hämta ut mina nya glasögon så då är det bye bye till dessa!

Idag har vi haft friluftsdag på skolan. Paddlat kanot, fikat, haft teambuilding och plockat material till kommande arbeten. Så roligt!



Praktiska utbildningar äger, så är det bara!
RSS 2.0