HEJ fredag!


Att kliva upp och åka till jobbet.med denna vy är inte helt fel.
Att sen åka på jobbet som är Interflora är ju underbart. Tänk, jag jobbar med blommor nu. 

Naturinspirerat

Ibland måste man ge sig ut i jakt på fina detaljer. Som denna lärkkvist t ex, dekorativ i sin enkelhet.

Snart...

..är det advent! Jag har smygstartat med en liten hyacint redan i vitt. De doftar minst. Jag älskar lökväxter, men det är nog ingen hemlis hihi!

Här nedan ser ni en del av havet av julstjärnor på skolan, snart är det pyntning som gäller!

Brudbukett

Morgonen innan jag skulle åka hem igen så gjorde Annica en brudbukett till Kais lillebrors bröllop som var samma dag.
En dröm i olika nyanser av vitt!

Bordsdukning 


Brudbuketten gjorde hon hemma i köket!Färdig! Annica är så duktig och det var lärorikt att få se och höra hur hon tänker och jobbar när hon gör brud 💒

Butiken i Ålgård


Butiken låg mitt i en galleria, den hade alltså inga skyltfönster. De har en del med lösa snitt som ni ser på nedersta bilden. Och en del med färdiga dekorationer och en del med buntvaror såsom tio-pack med blommor. Här har de inga exponeringskylar som i Sverige utan alla blommor är ute i butiken. Sen tar de in allt i lagerkylen över natten.

Norge


Annica och Kai som jag bodde hos!

Deras hus.

Jättefint har de de!  På nedersta bilderna, mitt rum och badrum.

Onsdag i Norge

Det regnar nästan hela tiden här, 100 dagar om året minst och det har jag märkt av! Regn, regn, regn. På dagarna är det uppemot 10+ grader ute.
Det går bra på praktiken, alla är så trevliga. Börjar förstå norska lite lite bättre nu.
 'vil du ha lappen?' = vill du ha kvittot?
'ha de' = hej då
'alpefiol' = cyklamen

Vi har mest packat upp nya varor i butiken hittills. Gjort några dekorationer och buketter och hjälpt kunder. Men det är så annorlunda här, hur man gör buketter. Man radar inte upp färdiga som i Sverige utan gör när kunden vill ha en. 

Man äter heller ingen direkt lunch här, bara smörgåsar då man inte har lunchrast som i Sverige utan matuppehåll när man har möjlighet.

Gårdagens lunch!

Systembolaget heter Vinmonopolet.

De har glasspinnar som heter Pinup här.

Ålgård

Igår kom jag till Stavanger. Flygresan gick bra, var inte så nervös jag trott jag skulle vara. 
Blev hämtad av Annica, som äger butiken, och hennes man Kaj på flygplatsen.
Därefter åkte vi och köpte pizza (den är godare i Sverige) och åkte till butiken för att packa upp julsaker. En hårdstart 😉 Nä men det gick finemang! 

Och ja det är precis så kurvigt med djupa fjordar som man tänker sig här! Fint! 
De bor i ett nybyggt hus som är SÅÅ fint! Dom har en golden som är jättestor och snäll. En 18 år gammal katt och en pytteliten söt kattunge som Annica hittade på vägen här som ingen kändes vid, så då tog hon hand om den! 

Idag har jag packat upp mer julsaker, gjort lite snittdekorationer. De använder sig mycket av orkidéer här. Fint! Också har jag hjälpt kunder, men språket är inte lätt att förstå. Tycker det låter lite som danska ibland men oftast grekiska hehe.. Men det går bra ändå! Tur att Annica pratar svenska 😃
Jag bor ju hemma hos henne och Kaj nu, så snällt! Köpte ett voluspa (stavning?!) ljus till henne som hon blev jätteglad för. Tänkte laga mat på onsdag, funderar på räktacos..

Nu ska jag plugga botanik, har prov till veckan och det är så tråkigt att jag nästan somnar direkt när jag öppnar boken. Kattungen!!RSS 2.0