Rabarberpaj med kokos

Tänkte dela med mig på ett recept på smulpaj. Detta är glutenfritt och gjort på kokos.
Kan tycka det blir så mastigt med havregryn och då känns kokos lättare. För man vill ju kunna äta en stor bit!

Du behöver:
2 msk maizena/majs stärkelse
1 msk socker
100 g margarin
1 dl socker (till degen)
1 dl glutenfri mjölblandning
2 dl kokos
Rabarber
ev. kanel, kardemumma, ingefära för smaksättning

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Sätt därefter på en bra låt, det blir roligare då.


Skala rabarbern.


Så du får en konstinstallation av rabarber i vasken.


Hacka därefter rabarbern i lagom stora bitar.


Behåll det som det är eller tillsätt andra bär. Här tog jag hallon.
Jordgubbar är annars favoriten!

Strö nu över matskeden socker över de syrliga bitarna, därefter maizenan för att binda vätskan från bären.

Blanda därefter margarin, socker, mjölmix och kokos till en smulig röra.
Du behöver inte fördela margarinet i alla torra ingredienser så noga. Det gör inte jag för nu börjar man ju bli riktigt sugen! Strö över eventuellt mjöl/kokos du inte fick in i margarinet.

In i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllenbrun.


Sådär ungefär.



SLURP!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0