Citronkladdkaka

Den blev så god som jag trodde den skulle bli, så här kommer receptet:
 

150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 citron
1 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfritt mjöl ( = 1½ dl vanligt mjöl)
Ugn 150 grader i 25 minuter
 
Gör såhär:
1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg & socker pösigt med elvisp.
2. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften.
Rör ner i smeten tillsammans med vaniljsockret.
3. Vänd försiktigt ner smör och mjöl med en slickepott. Häll smeten i en
smord form som är 24 cm i diameter.
4. Grädda strax under mitten i 25 minuter.
Låt kallna. Servera med vispad grädde och valfria bär!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0